Friday, May 24, 2013

Farm in the city: Mini zoo di Seri Kembangan


Sebenarnya dah lama nak ke sini atas recommendation kawan-kawan seangkatan cuma masa aje tak mengizinkan dan Mr Faisal kata leceh lah nak bawa anak2 time panas2 nie..

Alhamdulilah sempena Cuti Wesak hari Jumaat baru-baru dapat tunaikan hajat kami anak beranak pergi ke sana. Best tau tempat ini sebab boleh bagi makan pada haiwan dan boleh pegang lagi..Harga tiket agak mahal tetapi berbaloi lah dengan layanan staf mereka yang happening melayan soalan cepu emas dari kami terutamanya Babah dia (Bapa dia yang lebih2 kan)...Hujan lebat plak time nak balik nasib baik staf mereka siap bagi payung dan guide ke tempat teduh lagi..Jumlah yang kami bayar adalah harga family package RM 99 (2 Adult n 2 Kids) dan plus lah Bibik Siti sekali RM 30..Jumlah tiket yang kami bayar time tu RM 139.00 .

Pengalaman yang tidak boleh kami lupa...Amira budak tenit tu rupa2nya sambil bagi makan Rabbit sambil tu dia masuk mulut nk makan kangkung tu..Mentang2 lah favorite dia mkn carrot dan sayur!! 

Jom tengok karenah anak2 bila dapat jumpa pet di Farm in the City....


Pintu masuk

Tengok harga tiket


Ah boy aka Dadam..Bab nie mmg dia suka naik

Time show burung..

Amboi khusyuk

Mula2 rasa mcm kecik aje tmpt dia (dlm hati) 

Geli la plak

Comel betul tengok anak2 saya nie bila berbaik2...
























Budak tenit ini memang penakut sikit yang kelakarnya kangkung rabbit pun dia nak makan!!!



Staf nie geram dengan Amira






Babah and Yaya

Cantik pondoknya...

My lovely family

4 comments:

  1. haii.. salam kenal..

    follower no. 4
    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hye.. sekarang dah naik hrga pakej famili tu..
    sy br pegi semalam. cpt je naik harga kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke puan? Skrg semua harga dah naik..

      Delete